2022-03-23 08:45:36• hírek • Bede Emőke

Regionális gyűjtőközpontot hoztak létre Halmiban

Mivel folyamatosan érkeznek a fegyveres harcok által sújtott Ukrajna megsegítésére felajánlott támogatások, ezért a Szatmár Megyei Irányító és Koordináló Központ a prefektúra és a katasztrófavédelem támogatásával egy adománygyűjtő központot alakított ki Halmiban. Az első, adományokkal teli raklapok már a keddi napon megérkeztek a máramarosi és szatmári ortodox püspökség szociális ügyekkel foglalkozó ágának köszönhetően.

Az irányító és koordináló központ tájékoztatása szerint az adománygyűjtő pont létrehozása révén szeretnék hatékonyabbá tenni az információáramlást a felajánlók és a potenciális kedvezményezettek között, ugyanakkor azok is számíthatnak itt segítségre, akik, noha küldenének segélycsomagokat a háborús övezetekbe, a szállítást nem tudják egyedül megoldani. Az adományok fogadását és továbbítását a fentebb említett központ koordinálja, velük a 0261 736 415-ös vagy a 0758 836 017-es telefonszámok egyikén lehet felvenni a kapcsolatot, illetve lehet írni nekik a cjcci@isusatumare.ro címre is.


Az adománygyűjtő raktár egyébként Roksolana Pidlasa ukrán országgyűlési képviselő Szatmárnémetiben tett látogatása nyomán valósult meg. Minden beérkező felajánlás egy kárpátaljai regionális központba kerül majd átszállításra, ahonnan aztán majd elosztják azokat a legnagyobb szükségben levő területek számára.


A megyei irányító és koordináló központ arra kéri az egyesületeket, jogi személyeket, egyházakat és mindazokat, akik hozzá kívánnak járulni az Ukrajna állampolgárait támogató tevékenységhez, hogy csatlakozzanak a helyi hatóságok kezdeményezéséhez.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: